Καλως ήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΠΑΤΕ!

Την Πέμπτη 28.12.2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΣΠΑΤΕ με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών κ. Όμηρο Τσάπαλο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στα πλαίσια των ενεργειών του Κλάδου μας, αναφορικά με τον νέο Ν.5073/2023 «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και άλλες επείγουσες διατάξεις» και μετά την ενημέρωση του Υφυπουργού κ. Χάρη Θεοχάρη από τον Πρόεδρο του ΕΕΑ κ. Χατζηθεοδοσίου, μέλη του ΕΕΑ καθώς και εκπροσώπους της ΕΑΔΕ και της ΠΟΑΔ, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28.12.2023 συνάντηση με τον εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών κ. Όμηρο Τσάπαλο. Στην συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους του ΣΠΑΤΕ η Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μαρία Δημητριάδη, η Γεν. Γραμματέας κ. Τόνια Κουφοπούλου και το Μέλος κ. Νίκος Ζόμπολας.
Ο εκπρόσωπος Τύπου ενημερώθηκε διεξοδικά για τα παρακάτω θέματα :
1.Την άδικη διάκριση που εντάχθηκε στον νόμο και διαχωρίζει τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές ως προς τον τρόπο φορολόγησης τους. Κατατέθηκαν οι θέσεις μας με επιχειρήματα για την εξαίρεση του συνόλου των επαγγελματιών του κλάδου μας.
2.Την εξαίρεση των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών από την υποχρεωτική χρήση POS, που θα επιβαρύνει σημαντικά το λειτουργικό κόστος των εργασιών μας, δεδομένης και της μη υποχρέωσης των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, έκδοσης αποδείξεων μέσω ταμειακής μηχανής.
3.Την αδράνεια των συναρμόδιων υπουργείων σχετικά με την έκδοση της Κ.Υ.Α. για την ενεργοποίηση του Ν. 3844/2010 που προβλέπει την υποχρεωτική ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης, διαφόρων επαγγελματιών – φορέων παροχής υπηρεσιών προς τους καταναλωτές.

Ο κ. Τσάπαλος άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις μας και έλαβε σημαντική πληροφόρηση την οποία και θα προωθήσει αρμοδίως.

Ως πιο σημαντικό αναφέρουμε κλείνοντας, ότι άνοιξε ένας νέος δίαυλος επικοινωνίας, που πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσει προς όφελος της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης στο σύνολο της.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ. του ΣΠΑΤΕ

Αν το βρήκατε ενδιαφέρον, μοιραστείτε το εύκολα και γρήγορα !

Διαβάστε επίσης