Καλως ήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΠΑΤΕ!
ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΑΔ

Το ΔΣ του ΣΠΑΤΕ εύχεται απο καρδιάς κάθε επιτυχία σε όλους τους Υποψηφίους στις φετινές Εκλογές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ΠΟΑΔ οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στον Βόλο

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΠΑΤΕ, υποψηφιότητα στις Εκλογές της Ομοσπονδίας για την ανάδειξη νέων Μελών Δ.Σ. της νέας τριετίας 2023-2026 θα υποβάλλουν τρείς (3) από τους πέντε (5) Αντιπροσώπους  που διαθέτει ο ΣΠΑΤΕ.

Εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι & Υποψήφιοι ΔΣ στις Εκλογές της ΠΟΑΔ

2022-11-24_ΣΠΑΤΕ_ΓΣ_A7R02208 (Small)

Μαρία Δημητριάδη –Βιλτανιώτη

Πρόεδρος ΣΠΑΤΕ

Αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΔ

Υποψήφια ΔΣ στις Εκλογές της ΠΟΑΔ

NikolaosZompolas

Νικόλαος Ζόμπολας

Α' Αναπληρωματικό Μέλος

Αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΔ

Υποψήφιος ΔΣ στις Εκλογές της ΠΟΑΔ

ελευθερια μεταξα φωτο

Ελευθερία Μεταξά

Β' Αναπληρωματικό Μέλος

Αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΔ

Υποψήφια ΔΣ στις Εκλογές  της  ΠΟΑΔ

Λίγα Λόγια απο τους Υποψήφιους

Καταρχάς, εύχομαι η καινούρια χρονιά να σας φέρει προσωπική και οικογενειακή Υγεία και Ευημερία και βεβαίως πολλές Επαγγελματικές Επιτυχίες!!!

Με αφορμή τις Εκλογές της Ομοσπονδίας θέλω μέσα από αυτήν την επικοινωνία μου να σας καταθέσω την άποψη μου για το μέλλον της Ομοσπονδίας ζητώντας σας να με εμπιστευτείτε και αυτήν την φορά, ώστε όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε τις συνθήκες για ένα καλύτερο μέλλον της Διαμεσολάβησης. Είμαι σίγουρη ότι στους περισσότερους από εμάς υπάρχουν στιγμές και ιδιαίτερα σε δύσκολες και φορτισμένες επαγγελματικά περιόδους, που αναρωτιόμαστε:

  • Τι έργο οφείλουμε να παράγουμε όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά ;
  • Εκπροσωπούμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τους Συναδέλφου μας ;

Με απλά λόγια χρειάζεται να κάνουμε την αυτοκριτική μας και είναι χρήσιμο γιατί μέσα από αυτήν την διεργασία θα διορθώσουμε πιθανά λάθη μας και θα γίνουμε πιο χρήσιμοι και αποτελεσματικοί, θα επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας, υποστηρίζοντας καλύτερα τις θέσεις και τις απόψεις μας, κατανοώντας σε βάθος τα αληθινά μας κίνητρα και αναγνωρίζοντας ευδιάκριτα τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε για τα νεότερα Μέλη της Ομοσπονδίας να κάνω μια σύντομη αναδρομή της πορείας μου στην εκπροσώπηση που ξεκίνησε το 2004, όταν σε ένα πολύ όμορφο ταξίδι της ΕΘΝΙΚΗΣ Ασφαλιστικής, η Συνάδελφος μου Μαρίκα Βικτωράττου με προέτρεψε να ασχοληθώ με τα κοινά του κλάδο μας και στήριξε την συμμετοχή μου στις πρώτες εκλογικές αναμετρήσεις. Στα χρόνια που ακολούθησαν απέκτησα γνώση και εμπειρία μέσα από δύσκολες αποφάσεις που κλήθηκα να λάβω. Έμαθα να σέβομαι τις διαφορετικές απόψεις των Συναδέλφων μου, να κατανοώ και να αποδέχομαι την πιθανή απόρριψη μιας πρότασης μου στο Δ.Σ. και να διαχειρίζομαι με επιμονή και υπομονή τις ευκαιρίες που δίνονται.

Σήμερα νιώθω περήφανη για το επίπεδο της εκπροσώπησης αναγνωρίζοντας όμως ότι έχουμε μακρύ και δύσκολο δρόμο μπροστά μας και πολύ σοβαρά προβλήματα να διαχειριστούμε με κυριότερα:
✓ την ενίσχυση αλλά και την διατήρηση της θέσης μας στην αλυσίδα της Διανομής
✓ τον Αθέμιτο Ανταγωνισμό από το Bancassurance
✓ τις Αθέμιτες Πρακτικές των λοιπών καναλιών διανομής
✓ την καταχρηστικότητα των Συμβάσεων
✓ την προάσπιση των Εμπορικών Δικαιωμάτων μας

H Ομοσπονδία έχει να επιδείξει εξαιρετικό έργο όλα αυτά τα χρόνια προς αυτήν την κατεύθυνση, σήμερα όμως κατά την άποψη μου, ενέργειες όπως ενδεικτικά οι παρακάτω θα συμβάλλουν ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική και να ανταποκριθεί ακόμα πιο δυνατά στον ρόλο της:
✓ Αναδιαμόρφωση της λειτουργίας της με επαγγελματική δομή
✓ Αξιοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο της ευρωπαϊκής ενημέρωσης που
λαμβάνει ως μέλος του Bipar
✓ Δημιουργία ισχυρού πόλου που θα μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις των Φορέων της Πολιτείας και του Κλάδου μας
✓ Ενίσχυση των Δεσμών με τα κατά τόπους Επιμελητήρια και Περιφέρειες
✓ Συγκρότηση και Λειτουργία των Επιτροπών και της Ολομέλειας των Προέδρων
✓ Δικτύωση των Μελών

Προσωπικά δεσμεύομαι, από όποια θέση συμμετέχω στην Ομοσπονδία, είτε ως Μέλος του νέου Δ.Σ. είτε εκπροσωπώντας τους Συναδέλφους μου ως Πρόεδρος του Συλλόγου Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ν. Αττική και Μέλος της ΠΟΑΔ, να προσφέρω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου στην επίτευξη των στόχων της Ομοσπονδίας.

Καλή Χρονιά με Υγεία και Επαγγελματική Πρόοδο !!!

Πέρασαν άλλα 3 χρόνια θητείας της ΠΟΑΔ. Προστέθηκαν ακόμα κάποια λιθαράκια στην Κλαδική μας Εκπροσώπηση και στην Ομοσπονδία μας, που θέλουμε και μπορούμε να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στους Θεσμικούς Φορείς, εκπροσωπώντας όλη την Ελλάδα. Γίνεται σημαντική προσπάθεια τα τελευταία χρόνια, αυξάνοντας τον αριθμό των εγγεγραμμένων Μελών μας σε σημαντικό αριθμό και συνεχίζοντας με τον ίδιο ρυθμό και λογική.

Θεωρούμε πλέον ότι η Ομοσπονδία μας μπορεί και πρέπει να ανεβεί αρκετά επίπεδα με εξωστρέφεια και να γίνουν κινήσεις που θα μας δυναμώσουν κι άλλο γιατί χρειάζεται η παρουσία μας, στα κέντρα αποφάσεων για την ενδυνάμωση του κλάδου μας. Θέτω υποψηφιότητα στις εκλογές ΠΟΑΔ, με την εμπειρία της ενασχόλησης με τα κοινά ποικιλοτρόπως, ως μέλος Επιτροπών σε Υπουργεία, πρώην υποψήφιος στο ΕΕΑ και νυν Αντιδήμαρχος Αγ ίας Παρασκευής,μαζί όλοι να ανεβάσουμε επίπεδα την παρουσία της ΠΟΑΔ και να αναπτύξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στους θεσμούς της Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Καλή δύναμη σε όλους τους συναδέλφους και καλή αντάμωση!!

Είμαι και εγώ ένας Ασφαλιστικός Πράκτορας όπως και εσείς!

Στον χώρο δραστηριοποιούμαι από τα νεανικά μου χρόνια παράλληλα με τις σπουδές μου, ως κόρη Επαγγελματία Ασφαλιστή και ενός εκ των ιδρυτών του Συλλόγου Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ν. Αττικής_ ΣΠΑΤΕ. Έχω δει όλη την πορεία της Ασφαλιστικής Αγοράς από το 1988 που ξεκίνησα αποκλειστικά το επάγγελμα μέχρι και σήμερα και συνεχίζω…

Η θητεία της Ομοσπονδίας έχει πρακτικά λήξει και πρέπει να γίνει ένας απολογισμός τόσο του έργου της, όσο και των συνθηκών που επικράτησαν στον Κλάδο μας την τελευταία 3ετία. Οι συνθήκες της αγοράς όπως τις βιώνουμε όλοι μας καθημερινά είναι όλο και πιο πιεστικές και απαιτητικές. Βαλλόμαστε από την οικονομική κρίση, την υγειονομική κρίση, τον αθέμιτο ανταγωνισμό ο οποίος κάθε μέρα γίνεται όλο και μεγαλύτερος και πολυπλοκότερος.

Είναι όμως προς όλους το ίδιο ; ή ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά ;

Παράλληλα οι Ασφαλιστικές Εταιρείες:

  • Δίνουν μια εικόνα στην οποία προσπαθούν να μεταφέρουν ευθύνες και εργασίες σε τρίτους προκειμένου να μην βρεθούν σε καμία περίπτωση αυτές υπεύθυνες, για το οτιδήποτε και γενικά είναι φανερό ότι επιχειρούν να καλύπτονται πίσω από τα ψιλά γράμματα.
  • Άλλαξαν τα τελευταία χρόνια τις συμβάσεις των Ασφαλιστικών Πρακτόρων με νέες και μέσα από αυτές τους δόθηκε η ευκαιρία να προσθέσουν πολλά νέα στοιχεία, που μας μεταφέρουν ευθύνες και υποχρεώσεις. Μπορεί ο καθένας μόνος του να πει ότι δεν θα την υπογράψει ; Μήπως ήρθε η ώρα οι συμβάσεις να είναι ελεγμένες, σαφείς και κατανοητές και να ανταποκρίνονται και στις δικές μας προσδοκίες ;

Μήπως θα έπρεπε να υπάρχει ένας κεντρικός έλεγχος ;

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θα πρέπει να απασχολήσουν έντονα την Ομοσπονδία την επόμενη 3ετία με συνεχή παρακολούθηση και επιμονή και όχι αποσπασματικά. Είμαι βέβαιη πως μπορούμε να κάνουμε τα σωστά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση γιατί έχουμε τη Θέληση και το Όραμα και γιατί μέσα από την ενασχόληση μου με τα κοινά ως Μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΤΕ για πάνω από 12 χρόνια, γνωρίζω ότι έχουμε αποδείξει τόσο σε Φορείς όσο και σε Σωματεία αλλά και τον Επαγγελματικό μας χώρο γενικότερα ότι έχουμε τον βηματισμό που χρειάζεται για να υλοποιούμε με επιτυχία τους στόχους που θέτουμε.

Η υποστήριξη σας είναι απαραίτητη για να γίνει η Ομοσπονδία όχι μόνο μεγάλη σε μέγεθος αλλά κυρίως δυνατή. Ενωμένοι μόνο μπορούμε να πετύχουμε!

Εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι στην ΠΟΑΔ

2022-11-24_ΣΠΑΤΕ_ΓΣ_A7R02217 (Small)

Γιώργος Χατζηγεωργάκης

Αντιπρόεδρος ΣΠΑΤΕ

Αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΔ

Λιοσης-Δημήτρης

Δημήτρης Λιόσης

Α'  Τακτικό Μέλος ΣΠΑΤΕ

Αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΔ