Καλως ήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΠΑΤΕ!


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ κ. Γιάννη Πατούλη


Θέμα : «Ένταξη Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ν. Αττικής στο Πρόγραμμα Ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid19»

Αγαπητέ κύριε Πατούλη,

Η παρούσα επιστολή μας σκοπό έχει να σας παραθέσει όλα τα στοιχεία, ώστε να λάβετε θετική θέση στο αίτημα του Συλλόγου Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ν. Αττικής ΣΠΑΤΕ, να συμπεριληφθούν τα Μέλη που εκπροσωπούμε αλλά και όλοι οι Συνάδελφοι μας του Νομού Αττικής, στο νέο πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων που πλήγηκαν από τον COVID 19 με τίτλο «Ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid 19.»

Ο Κλάδος μας Πανελλαδικά απασχολεί 19.315 Επαγγελματίες Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές και ειδικότερα στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών & Νήσων δραστηριοποιούνται 8.441 Επαγγελματίες, που επλήγησαν άμεσα από την υγειονομική κρίση που ξέσπασε στην χώρα μας αλλά και παγκόσμια με τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις.

Με τις άμεσες ενέργειες μας από κοινού με την στήριξη της Ομοσπονδίας ΠΟΑΔ και του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθηνών, πετύχαμε την ένταξη μας στον κατάλογο των ΚΑΔ, όπου συμπεριλαμβάνονται οι επιχειρήσεις που επισήμως χαρακτηρίστηκαν «πληγείσες» από την Κυβέρνηση και λάβαμε τις αντίστοιχες και μόνο οικονομικές επιδοτήσεις και συγκεκριμένα, την Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού € 800, την μείωση ενοικίου καθώς και την δυνατότητα αναστολής των εργαζομένων μας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Πέραν όμως των παραπάνω μέτρων η πραγματικότητα είναι πως οι υφιστάμενες εργασίες μας, συνεχίζουν να έχουν μεγάλες απώλειες και οι νέες εργασίες ακόμη ισχυρότερες, καθώς βρισκόμαστε πλέον εντός του δεύτερου κύματος της Υγειονομικής Κρίσης λόγω covid19. Στο σημείο αυτό θέλουμε να επισημάνουμε ότι λόγω δε της ιδιαιτερότητας του Επαγγέλματος μας ( δεν είναι υποκείμενο σε Φ.Π.Α.) το πραγματικό μέγεθος των απωλειών θα αποτυπωθεί μετά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων Φυσικών και Νομικών Προσώπων περιόδου χρήσης 2020 & 2021 και τότε αντιλαμβανόμαστε όλοι, ότι θα είναι πολύ αργά για όλους τους Συναδέλφους μας.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κλάδος της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης δεν συμπεριλαμβάνεται σε σημαντικά προγράμματα επιδοτήσεων και επιχορηγήσεων (π.χ. ΕΣΠΑ) κάτι το οποίο σε πάγια βάση αποτελεί αρνητικό χαρακτηριστικό όσον αφορά την πρόσβαση των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών σε χρηματοοικονομικά και επενδυτικά εργαλεία.

Κλείνοντας και με βάση όλα τα παραπάνω αναμένουμε την θετική σας ανταπόκριση στο αίτημα μας και την καταλυτική σας παρέμβαση στους Αρμόδιους Φορείς, η οποία κρίνεται αναγκαία για την εξασφάλισης της πρόσβασης στα εργαλεία στήριξης & ενίσχυσης και για τον Ασφαλιστικό Κλάδο.

Το Δ.Σ. του Σ.Π.Α.Τ.Ε.

Ο Σύλλογος Ασφαλιστικών Πρακτόρων Νομού Αττικής, είναι πρωτοβάθμιο Σωματείο, μέλος της Π.Ο.Α.Δ., με έδρα τον Ν. Αττικής και έτος ίδρυσης το 1982. Βάσει καταστατικής του λειτουργίας εγγράφει ως μέλη του άτομα ή εκπροσώπους εταιριών που κατέχουν, σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα νόμο άδεια Ασφαλιστικού Πράκτορα και έχουν την έδρα τους εντός του Ν. Αττικής

Αν το βρήκατε ενδιαφέρον, μοιραστείτε το εύκολα και γρήγορα !

Διαβάστε επίσης