Καλως ήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΠΑΤΕ!

Τo Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΣΑΕ αποφάσισε να γιορτάσει και φέτος την Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης με τον ίδιο εξαιρετικό τρόπο που τη γιόρτασε και τις τέσσερις προηγούμενες χρονιές.


Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου βρεθήκαμε στο κτήμα με την ονομασία «Το Κέντρο της Γης» στο Ίλιον, όπου εδρεύει η Οργάνωση Γη. Οι εθελοντές, καθοδηγούμενοι από την ομάδα της Οργάνωσης Γη, προετοίμασαν, μαγείρεψαν και συσκεύασαν 2.000 μερίδες φαγητού. Σε συνεργασία με το «Μπορούμε» οι συγκεκριμένες μερίδες, ανάλογα με το χρόνο παραγωγής τους, παραδόθηκαν σταδιακά την ίδια ημέρα, σε προεπιλεγμένα ιδρύματα (εστίες αστέγων, καταφύγια προσφύγων, συσσίτια), ανάλογα με τις επιθυμίες του ΣΕΣΑΕ.

Οι μερίδες φαγητού φτιάχτηκαν από εποχιακά, τοπικά, θρεπτικά υλικά, δίνοντας έμφαση στα βιολογικά προϊόντα και στους μικρούς παραγωγούς. Όλες οι μερίδες προετοιμάστηκαν επί τόπου από τους εθελοντές .

Στο τέλος της δράσης, όλοι μαζί, κουρασμένοι αλλά απόλυτα ικανοποιημένοι, μοιραστήκαμε την εμπειρία μας σε ένα μεγάλο γιορτινό τραπέζι, που “ετοιμάσαμε” όλοι μαζί.

Είμαστε περήφανοι που ως προσκεκλημένοι του ΣΕΣΑΕ εθελοντικά συμμετείχαμε σε μία τόσο σημαντική κοινωνική προσφορά!

Αν το βρήκατε ενδιαφέρον, μοιραστείτε το εύκολα και γρήγορα !

Διαβάστε επίσης