Καλως ήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΠΑΤΕ!
blog-ΣΠΑΤΕ
blog-ΣΠΑΤΕ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΣΠΑΤΕ

Τελευταία Νέα
{"ticker_effect":"slide-v","autoplay":"true","speed":3000,"font_style":"normal"}

Στηρίζω

2020. Δίνουμε την στήριξη μας στην Πόρτα Ανοιχτή

Οι γιορτές που αφήσαμε πίσω μας, αποτέλεσαν μια ευκαιρία να σταθούμε έμπρακτα δίπλα σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη μετατρέποντας την δική σας στήριξη σε αγάπη.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, το ΔΣ του  ΣΠΑΤΕ αποφάσισε ομόφωνα να προσφέρει για κάθε νέα εγγραφή, που πραγματοποιήθηκε από την 1/11/2020 μέχρι και τις 31/12/2020 και αφορά το έτος 2020, € 5 επιπλέον του ποσού που καταβάλλει ο ΣΠΑΤΕ ως Δωρεά, σε Ίδρυμα για παιδιά που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα νοητικά προβλήματα.

Συνολικό Ποσό Κοινωνικής Προσφοράς: € 150

supoort-kids-1
ETAIREIA ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ Η ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ

Γνωρίστε τους

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, Πόρτα Ανοιχτή

Ιδρύθηκε το 1972 για να καλύψει ένα κενό και να αντιμετωπίσει μια μεγάλη ανάγκη σε ό,τι αφορά στην πρόνοια για τους ανθρώπους με εγκεφαλική παράλυση στον τόπο μας. Στόχος της ήταν πάντα η ανάπτυξη πολυποίκιλων δραστηριοτήτων για την προαγωγή των συμφερόντων των ανθρώπων με κινητικές αναπηρίες.

Η Εταιρεία δεν κλείστηκε ποτέ στον εαυτό της, ούτε απομόνωσε τα άτομα με αναπηρίες. Αντίθετα απέβλεψε στην άρση των φραγμών που δημιουργούν οι αναπηρίες και επιδίωξε την άνετη τοποθέτηση του ατόμου με αναπηρίες μέσα στην φυσιολογική κοινωνία των συνανθρώπων του.

Προσφέρω

Covid-19

Στο Δ.Σ. του ΣΠΑΤΕ, δημιουργήσαμε την καμπάνια με στόχο να συμβάλλουμε και εμείς στην προσπάθεια ενίσχυσης των νοσοκομείων και των γιατρών μας στον αγώνα που δίνουν ενάντια στον covid-19 σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό Σωματείο «Άρτεμις».
σπατε & ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS

Στηρίζω

2020. Στηρίζουμε τα παιδικά χωριά SOS

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, το νέο ΔΣ πραγματοποίησε την πρώτη του εκδήλωση και υποδέχτηκε τα Μέλη του Συλλόγου στο κέντρο της Αθήνας.

“Το μοναδικό εργαλείο προσέγγισης στην ψηφιακή εποχή” αποτέλεσε μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία για όλους μας από την Κα Μιχαηλίδου Αγγελίνα, General Manager & partner RESPONSE, Member BoD EIEP, EEDE και ταυτόχρονα μία σημαντική πράξη αγάπης για τα Παιδικά Χωριά SOS.

Στα πλαίσια της Κοινωνικής Ευθύνης & Δράσης του ΣΠΑΤΕ, η αμοιβή της Κας Μιχαηλίδου προσφέρθηκε εξολοκλήρου ως ΔΩΡΕΑ στα Παιδικά Χωριά SOS

Συνολικό Ποσό Κοινωνικής Προσφοράς: € 250

paidika-xoria-sos_Logo

Γνωρίστε τους

Παιδικά Χωριά SOS

Διεθνής οργάνωση που ιδρύθηκε το 1949 στο Τιρόλο της Αυστρίας, από τον Herman Gmeiner.Έχοντας βιώσει ο ίδιος τη φρίκη του πολέμου ως στρατιώτης στη Ρωσία, γνώρισε στη συνέχεια από κοντά την ταλαιπωρία και την απομόνωση των ορφανών και των άστεγων παιδιών, από τη θέση του κοινωνικού λειτουργού μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Έτσι αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του βοηθώντας αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν μέσα στο ασφαλές περιβάλλον μιας οικογένειας.
Με τη γενναιόδωρη στήριξη δωρητών, υποστηρικτών και φίλων, το όραμα του Herman Gmeiner να παρέχει ένα οικογενειακό περιβάλλον γεμάτο αγάπη για κάθε παιδί και να βοηθά τις οικογένειες να παραμένουν ενωμένες παρά τις όποιες δυσκολίες, όλο και μεγάλωνε.
Σήμερα, τα Παιδικά Χωριά SOS λειτουργούν σε 136 χώρες, βοηθώντας χιλιάδες παιδιά μέσα από προγράμματα εναλλακτικής φροντίδας και πρόληψης, σχολεία, Κέντρα Υγείας και άλλες υπηρεσίες προς τις τοπικές κοινωνίες.