Καλως ήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΠΑΤΕ!

Στις 31 Μαρτίου 2023 υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο ιστορικών Σωματείων Ασφαλιστικών Πρακτόρων, του Συλλόγου Ασφαλιστικών Πρακτόρων Νομού Αττικής – ΣΠΑΤΕ και της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος – ΕΕΑΕ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Στην Αθήνα, στις 31 Μαρτίου 2023, μετά από διεργασίες ικανού και εύλογου χρόνου και ομόφωνη απόφαση των δύο Διοικητικών Συμβουλίων, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Συλλόγου Ασφαλιστικών Πρακτόρων Νομού Αττικής – ΣΠΑΤΕ & της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος – ΕΕΑΕ.

Στο κέντρο, η κα Δήμητρα Λύχρου (Πρόεδρος ΕΕΑΕ) και η κα Μαρία Δημητριάδη (Πρόεδρος ΣΠΑΤΕ). Όρθιοι από αριστερά, οι κ.κ. Γεώργιος Χατζηγεωργάκης (Αντιπρόεδρος ΣΠΑΤΕ), Γεώργιος Νικολάου (Μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΤΕ), Αντωνία Κουφοπούλου (Γεν. Γραμματέας ΣΠΑΤΕ), Ανδρέας Πλυταριάς (Ταμίας ΕΕΑΕ), Αναστασία Κατσαρού (Ταμίας ΣΠΑΤΕ), Στέλλα Βικτωράτου (Μέλος Δ.Σ. ΕΕΑΕ), Κωνσταντίνος Γρηγορόπουλος (Μέλος Δ.Σ. ΕΕΑΕ), Έφη Γιάνναρη (Μέλος Δ.Σ. ΕΕΑΕ), Χάρης Αλεξόπουλος (Αντιπρόεδρος ΕΕΑΕ), Ευάγγελος Βαγενάς (Ειδικός Γεν. Γραμματέας ΣΠΑΤΕ), Κωνσταντίνος Βλαχάκης (Γεν. Γραμματέας ΕΕΑΕ), Δημήτριος Λιόσης (Μέλος Δ.Σ. ΣΠΑΤΕ).

Αφουγκραζόμενοι τη διαχρονικά κοινή απαίτηση των Συναδέλφων για συνένωση δυνάμεων και ισχυρή εκπροσώπηση, προχωρήσαμε σε αυτή την κίνηση, προκειμένου να διεκδικήσουμε από κοινού τα δίκαια αιτήματα του κλάδου και να προβάλλουμε περαιτέρω, την αναντίρρητη αξία του Επαγγελματία Ασφαλιστικού Πράκτορα.

Θέματα όπως οι διαπιστωμένες συχνές παραβιάσεις του νόμου που αφορούν τους Διανομείς ασφαλιστικών προϊόντων, οι αθέμιτες πρακτικές εναλλακτικών Δικτύων και Τραπεζών, οι εγκύκλιοι και συμβάσεις, που συχνά δημιουργούν παρερμηνείες και διαφορές, αλλά και πολλά ακόμη που καθημερινά προκύπτουν και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και παρέμβασης, αποτελούν κοινούς στόχους των δύο Σωματείων και απαιτούν συστράτευση.

Η κα Μαρία Δημητριάδη, Πρόεδρος του ΣΠΑΤΕ, σημειώνει:

«Η ΕΕΑΕ και ο ΣΠΑΤΕ, ο ΣΠΑΤΕ και η ΕΕΑΕ ανοίγουν νέους δρόμους στην Εκπροσώπηση και ανατρέπουν στεγανά και νοοτροπίες ετών που θέλουν τα Σωματεία δομημένα σε άλλες βάσεις. Ως Προέδροι των δύο Σωματείων κάνουμε την υπέρβαση, αναγνωρίζοντας το μεγάλο στοίχημα του όλου εγχειρήματος, αλλά και της ευθύνης μας μέσα σε αυτήν τη νέα διαδρομή, να διαφυλάττουμε και να τιμούμε την ιστορία των δύο Σωματείων και το έργο όλων των προηγούμενων Διοικήσεων».

Η κα Δήμητρα Λύχρου, Πρόεδρος ΕΕΑΕ, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Με χαρά και ικανοποίηση υπογράφουμε σήμερα Μνημόνιο που σημαίνει την αρχή μίας γόνιμης συνεργασίας των δύο Σωματείων μας, της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος – ΕΕΑΕ και του Συλλόγου Πρακτόρων Νομού Αττικής- ΣΠΑΤΕ, ικανοποιώντας την απαίτηση των Συναδέλφων για ισχυρή και ενωμένη διεκδίκηση των αιτημάτων των Ασφαλιστικών Πρακτόρων. Τα δύο ισχυρά Σωματεία καλούν σε συστράτευση όλους τους Συναδέλφους, Ασφαλιστικούς Πράκτορες, βάζοντας στόχο την επίτευξη καλύτερων συνθηκών συνεργασίας με τις Εταιρείες, σε αποδοχή κινδύνων, ταχύτητα διεκπεραίωσης, προϊόντα, όρους και ασφάλιστρα,  επιζητώντας και την βέλτιστη Εποπτεία, που θα συμβάλει  από πλευράς της στην άνοδο της αγοράς και του επαγγέλματος».

Τα Σωματεία διατηρούν την αυτοτέλεια τους, αλλά συμφωνούν ότι, με κοινές δράσεις και συνένωση δυνάμεων, θα υπηρετήσουν τον σκοπό της εκπροσώπησης των Ασφαλιστικών Πρακτόρων στις ιδιαίτερα κρίσιμες εποχές που διανύουμε με τις αλλαγές στην ασφαλιστική αγορά να είναι καταιγιστικές, καθώς αυτή βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι ανάπτυξης αλλά και ταυτόχρονης συρρίκνωσης.

Αν το βρήκατε ενδιαφέρον, μοιραστείτε το εύκολα και γρήγορα !

Διαβάστε επίσης