Καλως ήρθατε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΠΑΤΕ!

Webinar EEA-Παν. ΠΕΙΡΑΙΑ για τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλης της χώρας- «Ασφάλιση και Συμπεριφορά Καταναλωτή» Τετάρτη 2/6 στις 16.00

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πειραιά στο πλαίσιο της συνεργασίας που αναπτύσσουν διοργανώνουν την Τετάρτη  2 Ιουνίου στις 16.00 webinar με θέμα «Ασφάλιση και Συμπεριφορά Καταναλωτή: Μια Σύγχρονη Οικονομική Προσέγγιση».

To WEBINAR είναι Δωρεάν,  στοχεύει στην επιμόρφωση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και είναι ανοικτό για τις συμμετοχές επαγγελματιών από όλη τη χώρα.

Δηλώστε συμμετοχή και παρακολουθήστε το κάνοντας εγγραφή στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

https://zoom.us/webinar/register/WN_0jHmJ5ngRAiS0xYa-Soszw

Εισηγητής είναι ο κ. Παναγιώτης Ξένος, Επίκουρος Καθηγητής Ασφαλιστικής Επιστήμης, στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Στο webinar, το οποίο θα προλογίσουν ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι Χατζηθεοδοσίου και ο ΓΓ  και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης κ. Δ. Γαβαλάκης,  θα παρουσιαστούν εκτός από τις επιστημονικές εξελίξεις που αφορούν το θέμα, και  αποτελέσματα εφαρμοσμένων ερευνητικών μελετών από την διεθνή εμπειρία σχετικά με την συμπεριφορά των καταναλωτών ασφαλιστικών προϊόντων.

Δυο λόγια για το θέμα: «Μια επιλογή κρίνεται ως ορθολογική εάν είναι η προτιμότερη από όλες τις δυνατές επιλογές που έχει στη διάθεσή του το άτομο. Τα περισσότερα μοντέλα που εκτιμούν την ορθολογικότητα κρίνονται επιτυχημένα όταν εφαρμόζονται σε προβλήματα που δεν υπάρχει αβεβαιότητα. Τα συμπεριφορικά οικονομικά (behavioral economics), εξετάζουν τις επιλογές που πραγματοποιούν τα άτομα γύρω από οικονομικές αποφάσεις προκειμένου να διερευνηθεί η ισχύς των μοντέλων ορθολογικών επιλογών που χρησιμοποιεί η κλασσική οικονομική θεωρία. Παρέχουν νέα και ρεαλιστικά εργαλεία στην οικονομική θεωρία βασισμένα στις αρχές της ψυχολογίας. Γίνεται ιδιαίτερη διάκριση ανάμεσα στις αποφάσεις (judgements), δηλαδή τις νοητικές διεργασίες και τα διακριτά στάδια για την εκτίμηση πιθανοτήτων, καθώς και στις επιλογές (choices), δηλαδή τις διαδικασίες που ακολουθούν τα άτομα ώστε μέσα από το σύνολο των σχετικών αποφάσεων να επιλέξουν την κατάλληλη ενέργεια».

Πηγή: ΕΕΑ

Αν το βρήκατε ενδιαφέρον, μοιραστείτε το εύκολα και γρήγορα !

Διαβάστε επίσης